TAKÁCS VERA

ÖNÉLET - MUNKA - KÉPEK - KAMRA - BLOG -napló - KAPCSOLAT

TÉVÉS LEGENDÁRIUM


SOMHEGYI BÉLA AULA TÖRTÉNETEI

abból az időből, amikor az aula még a METESZ részére esett és csak egy kis büfé volt pár asztallal, pult, telefon, ahogy kell


Alfonso és Hakapeszi Maki a Zsebtévében


Somhegyi Béla és Márk Iván
Papírsárkány 1976

Egy Dayka Margitot idéző kávéházi műsorban mesélték, amikor a Daykát senki sem hívta sehová, bejött a tv-be, leült a büfében, és máris észrevették, odamentek hozzá, hívták, szerepeltették. De ez még a kisbüfé időben lehetett, ami még komikusabb, mert ott összesen 5-6 asztal lehetett, és egyet ebből elfoglalt egy napra a Dayka. Zseniális.


 

Nekem is fűződik egy zseniális szituáció a kisbüféhez. Amikor a Zsebtévében az Alfonzó volt a Hakapeszi partnere, a Hiszékeny Úr, felvétel előtt ült az Alfonzó a büfében a feleségével, odamentem, bemutatkoztam, (először dolgoztunk együtt) és mielőtt bármit mondtam volna, Alfonzó azt mondta: „Béluskám,(elolvasta a forgatókönyvön a neveket, és odafigyelt, amikor bemutatkoztam!)  mi lenne, ha én a szövegem közben  felmásznék az asztalra, így, (felmászott a büfé asztalra) és úgy csinálnék, mintha puskát tartanék a kezemben, (mutatta az asztalon fekve) de Hakapeszi nem engedne lőni.” Nagyon jó, mondtam, és nekem az Alfonzó azóta is az etalon. Ül egy színész a felvétel előtt a büfében, és egy alacsony presztizsű műsorra úgy készül, mintha a Lear királyt játszaná. Ezt Alfonzó a cirkuszi világból hozta magával, ahol minden mozdulatnak súlya van. Ahol ha nem készülsz, egy töredék pillanat alatt elronthatod a produkciót (Némelyeknél az életnek is annyi)


Minden színésznek részt kellene vennie egy cirkuszi előadásban !


VISSZA A LEGENDÁRIUM FŐOLDALÁRA