Takács Vera

 

TÉVÉS LEGENDÁRIUM

A virtuális aula fotója mellé írta Etédiné Reisz Judit

Öveges professzor műsora a Televízió első fényes korszakának egyik, máig ható sikerdarabja volt. Szabó Attila / Futrinka, Süsü, Le a cipővel, Fabula ... smég nagyon sok / rendezte az adásokat, nagy gonddal és szeretettel.
A Virtuális aula facebook csoportba tettem fel a képet kettőjükről. Reisz Judit annak idején asszisztensként dolgozott a műsorban az ő hozzászólását idézem. Nagyon jellemző és érdekes.
 

Etédiné Reisz Judit Ez felejthetetlen forgatás volt számomra. Öveges professzor minden reggel megjelent egy kis bőrönddel, amit maga mellé helyezett. A kellékeseknek volt 6 db nagyméretű ládája, amiben minden precízen elő volt készítve (Attila mellett másképp nem is lehetett). Ennek ellenére, ha hiányzott valami és mindenki kezdte a haját tépni, akkor a professzor szelíden érdeklődött, hogy mit keresünk, majd odament a bőröndjéhez és a legnagyobb lelki nyugalomban elővette. A csúcs az volt, amikor Attila azt kérte, hogy jöjjön valaki egy pufnival, mert csillog Öveges arca és éppen nem volt sminkes a közelben, professzor úr felállt, elővette saját tulajdonát képező pufniját és a kezembe nyomta   Máig nem jövök rá, hogy honnét tudta, hogy mit kell a kis bőröndbe tennie reggelenként. Egy csoda volt. Máig büszke vagyok arra, hogy ismerhettem 


VISSZA A LEGENDÁRIUM FŐOLDALÁRA