TAKÁCS VERA

ÖNÉLET
DOLGOZÓ
Munkáim sora évszámok szerint listában foglalva ITT látható

ÖNÉLET 1 - ÖNÉLET 2 - ÖNÉLET 3

1970 - Ebben az évben a Televízió - akkor még csak egy csatorna (hétfői adásszünettel) - úgy gondolta, hogy fejleszti és fiatalítja személyi állományát, s ennek érdekében a végzős egyetemisták között nézett körül. Így ebben az évben olyanok is a televízióhoz kerülhettek, akiknek semmilyen segítő kapcsolata nem volt. Így történhetett, hogy engem is behívtak a gyerekszerkesztőségre. Annak ellenére, hogy mindig fennhangon hírdettem, hogy tanítani akarok, azt gondoltam, végül is miért ne próbálhatnám ki nem középiskolás fokon. Iskolába tanítani bármikor visszamehetek. 37 évig maradtam.
Az első időben sokat forgattunk országszerte, Hajduhadháztól Veszprémig, sőt küldöldön is itt pl. egy ministáb a Sovjetúnióban Szabó Attilával és Abonyi Tónival.
Munkáim sora évszámok szerint listában foglalva ITT látható
1973. Nivódíjat ad át Megyeri Károly elnökhelyettes a Papírsárkány c. sorozatunkért, amit Somhegyi Bélával készítettünk. Kisiskolás sorozat, burleszk, rajzfilm, mesejáték, szatirikus jelenetek sajátos keveréke volt.
Vitéz László és a többiek. Kemény Henrik vásári bábjátékainak felvétele és megőrzése az utókor számára. a leghitelesebb előadásban. 1985 -ben elkezdődött a Süsü a sárkány forgatása. Akkor még nem tudtuk, hogy hazai és nemzetközi siker következik. Egy örökzöldet alkottunk Csukás Istvánnal Szabó Attilával
Kremsier Edttel a lelkes májuselsejei felvonulás tömegét gyarapitjuk. Első rendezői munkám, Cs. Farkas Misi asszisztálásával A Dongó őrs kalandjai. 1979. Ki lesz a főnök?
A "úttörőburleszk" sorozat 1979 és 83 között készült. Fél órás kisjátékfilmekből állt, Az Aholtudsegít rendezői díjat hozott a plovdivi nemzetközi fesztiválon. Közben készültek a Varázsgömb fél órás meséi Vadkerty Tiborrral, A Süsü a sárkány újabb folytatásai, sorozatok, egyedi adások. Gazdag nyolcvanas évek. A lista ITT.
Marék Veronika ötleteiből készített Kicsi a Bors... kisjátékfilm sorozat... Az operatőr Kaplony Miklós és a segédoperatőr Szatmári Péter Börtönből menekitjük Bundert Szolnoki Tiborral a Janikovszky Éva műveiből készített kisjátékfilmek egyikében.
A világ legrosszabb gyereke az első nagyjátékfilm mindjárt közönségdíjas a Kőszegi fesztiválon. Azóta is képernyőn. A kilencvenes évek sorozata a Kölyökidő. Saját stílus, sztárokká váló szereplők, jó hangulat, szappansorozat ...
Kölyökidő filmek: Tükröm, tükröm Hernádi Judit, Kovács Robi, Tímár Andor Az utolsó kölyökidős film, heti sorozatként készült A jégpályák lovagja. Schök Norbi és Gévai Juli
2003 -ban megkaptam a BALÁZS BÉLA díjat
Azévben alkotói díjat a Kamera Hungária fesztiválon.
Aztán meg is szünt a gyerekműsor kategória, mert nem készült annyi, amennyit versenyeztetni lehetett volna
Gaskó Balázzsal sokszor, sokhelyen Szente Vajk, amikor kezdett
Dombóváry Kristóffal a KamaszKávéházban. Az utolsó tévés munka Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül?
és 2007 -ben ahogy a rend megkivánta önként nyugdijba küldtek sok társammal együtt. A nyugdijbalépés buli képei ITT