KRITIKA

nagyon szubjektiv, és lehet hogy igazságtalan, de hát ez van...

KRITIKÁK


Madách. Producerek. Rossz darab. Rossz zene. Kiváló előadás. Remek első felvonás. Zavarbaejtő második. Érdektelen harmadik. Három ziccer főszerep. A néző boldogan megy ki a színházból. Kell több?
A tánckar, énekkar fantasztikus. Senki nem kíméli magát, senki nem unatkozik. A sok, fáradt és érdektelen előadás után, ez annyira üditő.
És a színészek lubickolhatnak. Haumann profi, élveztes, nem hagy ki egy pillanatra sem, Nagy Sándor csupa lendület, Alföldi frenetikus. Lehár Ferenc és Kálmán Imre boldog lehet. Lehet, hogy musicalnek hivjuk, de ez egy operett, operett siker, operett öröm. És jól van ez igy. Magam is ezen nőttem fel, mert annak idején, Tabon a kultúrba csak operettek jöttek, Kaposvárról, Győrből, Szegedről. Jött a Bobherceg és a Bál a Szavojban és a Víg özvegy, és énekeltek, és táncoltak. És a zene mindent elvitt. És a buffo humoros volt, és a bonviván snejdig, és a közönség felállva tapsolt. És az egésznek csodálatos színház szaga volt. Amit manapság olyan ritkán érezni. Sokszor a színész és a néző együtt unatkozik. Hát hogyne lennénk hálásak egy előadásért, ahol mindenki ott van.
Itt a Madáchban ugyan nem álltak fel a nézők, de visitoztak és füttyögtek, és 10 percig tapsoltak egyfolytában és azt mondták kifelé menet: de jó volt, ... hát ezt élveztem,... jó hogy elhoztál szivem, ... hát nem hittem, hogy ilyen jó lesz

A producerek honlapja

Főoldal
A Producerek oldala
A Madach Színház oldala
Kritikák oldal

A meleg Hitler a földdel játszik, ahogy Chaplinnél is megtette már.

Chaplin: A Diktátor

ELFOGULTSÁG
Van, de mégsem jó ide. Leo szerepét. remélem remekül. SZENTE VAJK is alakítja. azt hittem ezen az estén is, de valamiért mégsem. Pech. De büszke vagyok rá, hogy ilyen komoly szerepet játszik az ország egyik vezető színházában. 1995 óta ismerem, akkor találkoztunk a Csabai Színistúdió egyik remek bemutatóján. Álomgyár. Ez volt a címe. Számos színpadon, számosan remekelnek közülük. Róluk, a műhelyről, ahol felnőttek, és vezetőjükről, Szente Béláról írok még.