KRITIKA

nagyon szubjektiv, és lehet hogy igazságtalan, de hát ez van...

OLTÁRI SRÁCOK

Imre Sebastian hívott meg az előadásra. Mit mondjak, oltári voltA Budapesti Operett Színház tagjai között sok tehetséges, fiatal férfi van, akik jól énekelnek, táncolnak, akkor meg miért ne mutassanak be egy darabot, amiben 5 fiú szerepel, énekelnek, táncolnak... Két szereposztás is kitelik.
Hogy a darabnak semmi értelme? Főleg itthon? Bár Amerikában is a gyengébb dramaturgiájú történetek között tarthatják számon. De a zene jó, a fiúk fergetegesen táncolnak, a nézőtéren visítoznak a lányok... mi kell még a sikerhez. Van egy olyan érzésem, hogy az általam látott második szereposztás a jobb, mert a szereplők fiatalabbak és lelkesek. És velük semmi baj. Tényleg ahogy a darab elkezdődik , valahogy pezsdül a tavaszi fáradtságtól elgyötört idegrendszer, nagyon jó, az első felvonás eleje nagyon jó. Aztán a második felvonásban már egyre több a melodráma, aminek értelme sincs a fiúk eljátszani se tudják, nem kellene erőltetni, ha ez egy koncert, akkor énekeljenek és táncoljanak mint egy koncerten, és hagyják az eszmei mondanivalót. Jó persze, drogos ,meg zsidó, meg isten majd segít… Valljuk be azért az maradandó, amikor Bálint Ádám felhoz a nézőtérről egy lányt, aki pironkodva tűri ahogy az öt fiú körülötte táncol, és Ádám – Matthew könnyek között könyörög neki, ne haragudjon hogy nem viszi ágyba, pedig majd meghal a szerelemtől, de azt nem szabad – dr. Tóth Tihamér örömkönnyeket sir a koporsójában
Az élet szép, én meg cinikus vagyok
De a vége mégis az, hogy remekül szórakoztam

 Matthew
Bálint Ádám
Mark
Székely Lóránt
Luke
Imre Sebastian
Juan
Mikola Gergő
Abraham
Pirgel Dávid


Személyes érintettség
Imre Sebastian a Csabai Színistúdió tagja volt amikor megismertem. Ő is Szente Béla tanítványai közül való. Később csatlakoztt a Kölyökidő csapatához, az utolsó évben amikor már Nekem nyolc volt a műsor álneve.
Örülök, hogy Sebi megtalálta helyét, és remekül teljesít
Szerepeiről többet ITT
 A darabot a Thália Színházban játszák
Ez adja az apropót, hogy ezt a remek szobrot lefényképezzem, és ide tegyem

Hofi
A szobrász: Stremeny Géza

vissza a főoldalra
a Budapesti Operett Színház honlapja
Az Oltári srácok honlapja