KRITIKA

SZUBJEKTIV, DE EZ A DOLGA
főoldalra


OVERNIGHT

Egy film, amit végig élveztem
PEDIG - egyedül ültem a nagy multiplex moziban /féltem is, hogy nem vetítik le a filmet a kedvemért. /Annak idején Tabon, az állomás melletti bolhásban kijött a gépész körülnézett, és ha 10 nézőnél kevesebb ült a székeken, akkor hazament. Még akkor is, ha szovjet filmet kellett volna vetíteni. /az már csak a mai kor viccessége, hogy így akár bátor ellenállót is faraghatna magából, pedig csak praktikus volt/ Szóval ma már más idők járnak és így levetítették a filmet, csak nekem.
A film tetszett
PEDIG- elejétől végig tele van frázisokkal. A terhes teszt a borítékban, a szerető, Gryllus Dorka az elhagyott feleség szerepében /mert ki más, ma már nincs magára valamit is adó új film nélküle/ minigolf, lábak. De hisz az egész életünk merő frázisokból áll, pont erről szól az egész, erről a frázisról, hogy az élet nem váratlan és mulatságos, hanem hétköznapi és ismétlődő… ez egy bróker, aki elszúrt valamit, mi meg az élet más területén csináljuk ugyanezt, és ha van két jó haver, némi véletlen szerencse, és nem halunk bele, hát megússzuk.
Ennyi a sztori és az előadás élvezetes
PEDIG - a nagyágyúknak - GYABRONKA, MÁTÉ Gábor, ESZENYI is csak pár mondat jut, és éppen ez a jó, hogy nem írtak a kedvükért még pár felesleges mondatot, hogy olyan stílusban játszanak, mintha nem is színházakban edzett magyar színészek lennének. A színészvezetés egészen kiváló, nagyon tetszik
PEDIG - több kritika is felhánytorgatja, hogy vannak elvarratlan és érthetetlen szálak...ÉS? Ez ennek a dramaturgiának a trükkje. Különben meg minden metafora ott helyben kibontakozott, a mobiltoronyra mászó globalizáció ellentüntető is abszolút egyértelmű, hiszen ezen a világon mobil nélkül ezek az emberek mire mennének. Akkor meg miért kérdés egy ilyen szál a háttérben?/csak azért mondom, mert több kritika ezen rágódik, hogy mi ez és minek? Miközben az írója mobilon fecseg éppen akárkivel...
Hogy lassan kezdik nem érteni mit is írok, azok, akik még nem látták?
Bocsi, hiszen minden ilyen írás azért van, hogy rábeszéljen /vagy le/, de itt rá.
Ritkán látni ilyen profi munkát, ilyen hibátlan ritmust, ilyen remek színészi munkát, ilyen szép és pontos képi világot, ennyi plusz információt hordozó képet... Nézzétek meg! Gyorsan, amig megy még a multiplexben.
Szerintem kaptok jegyet