TAKÁCS VERA

ÖNÉLET - MUNKA - KÉPEK - KAMRA - BLOG -napló - KAPCSOLAT

 

Fiókban maradt ötletek
Sok van, kár is lenne mind számbavenni, de van, amiért fáj a szivem:

JUTALOMNYÁR

Egy igazi vidám burleszk komédia lett volna, az egyszervolt.hu produkciójában, egy levélíró kislány hozta az ötletet - aztán vele megszakadt a kapcsolat és ez el is döntötte a terv sorsát.
Jutalomból falusi nyaralást nyer három lány. A faluban persze nincs semmi, de mégis van egy titkos kert, medence, kastély, őrzővédők, kerekesszékes lány, sok bűncselekmény, amit a lánybanda a kerekesszékes vezetésével.. szóval nagyon kommersz, mégis eredeti és szellemes. Lehetett volna. Tévé film 50 perc kacagás. Elkészült forgatókönyv

HOLDHINTA

Az ötlet Horváth Márta bábművésztől való, aki holland barátaival közösen feldolgozta Haydn Eszterházán készült báboperáit, amit oratórium formában elő is adtak, nagy sikerrel. Csodás bábokat tarvezett, Haydn korát időző marionetteket. Egy holland producer fantáziát látott a dologban, megkereste egyik magyar partnerét és belevágtak. A magyar producer úgy gondolta én lennék alkalmas megirni a forgatókönyvet Mikor megkerestek az ötlettel elszabadult a fantáziám. Mi lenne, ha elindulna Pestről három fiatal operista egy autóval, s ahogy közelednének Eszterházához finoman átkerülnének a hercegek korába és udvarába. A történet ezek után 3 sikon játszódna, a mai énekesek, akik eljátsszák Haydn operáit, a bábok, aki alakitják a maguk szerepét, és az Eszterházy hercegek udvarának intrikái élő szereplőkkel. Nagyon izgalmas játék, a producerek el is fogadták, de a pályázat birálóinak nem tetszett a producer. :( Sajnos manapság így megy.
ITT egy rövid videó felvétel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház nemzetközi fesztiválján készült felvétel az alapötletet adó előadásról.

Elkészült treatment.


A BALATON MESÉI

a CIMBORA 2010 -ben tervezett nyári forgatásának részeként született volna, akkor az alapitványnak sok pénzt igért az aktuális miniszter, de csak egy részét adta ide, igy a játékfilmes megoldások elvesztek. Csodás történet a Balaton legendáiról, megelőzve Nyulász Péter Helkáját, aki aztán elvitte sikerével a babérokat. A tervezett filmben három fiatal nyaral, utazik, fürdik, bolondozik a Balatonon miközben csodás bábok, és varázslatos természeti képek kisérik az útjukat. Barátjuk lesz a haragos Kamort, a csalfa Sió boszokrány. Találkoznak a badacsonyi hegyoldalba ékelődött, bömbölő, szerelmes óriással és a hévizet toppantó ördögggel is. Balázs Béla csodás drámatöredéke zárja a kalandot. Fantasztikus legendagyüjtemény. Sajnálom, jó buli lett volna.