Az úgy volt, hogy Csukás remek meseíró kapott tőlem egy ajándékot 1974-ben, egy figurát, egy egyfejű bamba sárkányt, aki szerelmes a királylányba. Örült az ajándéknak, azt mondta igen, ezzel tudna mit kezdeni.. és kezdett is, aztán meg ez a egyfejű lett a legszeretettebb figurája, aki még 40 év múlva is sikeres volt. Az ajándék. Csak az ajándékozóról felejtkezett meg – s mert annyit mondta, hogy ezt ő találta ki, hogy később már nem is emlékezett hogy léteznék, ahogy volt egy hosszú időszak, amikor a sikert kovácsoló stábot is elfelejtette…
Most a nekrológok idején Bodroginak is eszébe jutott, eszébe juttattam, hogy volt egy rádiójáték, amiben ő volt a sárkány, az egyfejű, a szerelmes… hiszen leírás és hangfelvétel is van minderről. Akit a bizonyítékok és a részletek is érdekelnek, az alábbi linken a részletek:

http://susuasarkany.eu/susu1_szulet.html

Senki nem akarja elvitatni a mestertől, hogy remek jó humorú szellemes kiváló meseíró, OrizaTriznyák és Mirr Murr története, az 1969 -ben megjelent meseregénye minden bizonyítékot megmutat, remek írás, felnőttnek gyereknek.

Nem kellett volna maga alá gyúrni Süsüt, bár a siker indokolja, de ahhoz a sikerhez néhány tévés is hozzájárult

Mindenki szereti Csukást és Süsüt is, igen beismerem kicsit megsértett vagyok, hogy a nekem, az a Süsü figuráért járó picinke fénysugár nem tudott kibújni a remekmeseíró Csukás széles válla mögül.

Hát válaszolva a szemrehányóknak ezért nem mentem el a temetésére. Ő sem jön el az enyémre, és nem azért mert nem él, hanem mert életében már nagyon régen beletemetett a felejtés gödrébe bele