Ezt az összefoglalót eredetileg a blogra szántam, - ott is van - de olyan rosszkedvű lett a végén, pedig nagyon igyekeztem pozitív lenni, hogy nem tettem közszemlére, aki már annyira érdeklődik irántam, hogy idáig eljut, annak jár, de úgy általában háááát...

JANUÁR

JANUÁR

Már másodikán /sürgősen/ aláírattak velem egy szerződést Az elvarázsolt egérkisasszony forgatókönyvének megírásáról szólót, jelentős összegűt. /így év végén már tudom, hogy virtuális szerződés volt, nem válik valódi pénzzé/:(

A második héten Kremsier Editet ki kellett írni a közös Kft-ből. Az örökös, egy nemzetközi nagy cég vezérigazgatója, kifizetteti velem az összes költséget, Editet alig ismerte, engem végképp nem, úgyhogy... /Egy általános tanulság: semmilyen barátság ne akadályozza meg, hogy a tartozásokat papíron rögzítsétek!/
Az a szerencse, hogy Székhelyi Marci lett az ügyvédünk.

Véget ér a debreceni egyetemi kurzus, jegyeket osztok. jó volt. Majd jövőre kicsit másképp, de ugyanitt.

Riadalom, műtét.  Észabó segít VIP körülmények közé kerülni. Túl vagyunk rajt, felejtsük el. itt

Az Apu /94/, aki állandó mozgott, barátkozott,  viccelődött,  elesik, mentők, kórház, hazajöhet, de feküdnie kell. Szegény Anyu /87/. Mindent neki kell. Szerencsére nagyon kedves és segítőkész mindenki odalent. A mentősöktől a szomszédon át a boltban dolgozó, aggódó, segítő nőkig  Önzetlenek és kedvesek. Köszönet

FEBRUÁR

A nyughatatlan Micóban új lány, Vörös Niki énekel, helyes, jó hangja van, vidám. Jó velük :) Örülök, hogy "micózhatok" időnként.

FEBRUÁR
Szabó Balázs, Sárik Péter, Vörös Niki

Egy általam sokra tartott és szeretett gyerekszínházas alkotó  megkér, hogy vegyek részt, segítsek, legyek része.. vagy valami ilyesmi.. boldogan megyek, javaslok, kritizálok, elképzelek..  aztán  csend. Mintha meg sem történt volna. Félreértettem, mert annyira szerettem volna alkotó munkában részt venni.

TV - Bánhidi Laci bácsira emlékezünk a Hogy volt - ban, a legjobb poén csak itthon, pár nap múlva jut eszembe .. de sokan látnak majd benne és "felismernek"

FEBRUÁR TV
Gaskó Balázzsal

Kölyökidő buli Réka kávézójában, Igazán jó találkozás. ITT

MÁRCIUS

Gabnaival elmegyünk Parti Nagy Lajos - Dés estre, a sor közepén ülünk és szünetben ki kell mennem a szélére. A pánikroham megelőzhető  csak nagyon kell figyelni és amikor rosszul lesz az ember, tudatosítania kell magát, hogy nincs rosszul igazán, csak úgy érzi és ..Marék Veronika is ott volt és jó volt velük beszélgetni. Ja és az előadás is remek!

MÁRCIUS
március 15. hirtelen újra tél lett, mint A tizenkét hónap c. mesében, olyan volt.

Nógrádi Gábor Az Anyu én vagyok c. könyvének színpadi változatához kér dramaturgiai konzultációt. Tiszta, jó munka, értékarányos díjazással. és üdítő volt, hogy valakivel félszavakból is, mert ő is ugyanazokat olvasta és látta és ismeri... Egy kis kóstoló az annyira hiányzó értelmiségi létből. Örültem, remélem megveszik a darabot - mert nagyon jó lett - és bemutatják. 

A fejlesztés alatt álló "Az elvarázsolt egérkisasszonyt" kétszer átírtam, a döntést elhalasztották a Filmalapnál, nagyon döcög a dolog. Azt hiszem ez már a Kecskemétfilm és Vajnáék dolga, én csak statiszta vagyok a forgatókönyvvel együtt. Amibe egy ismeretlen beleír, tudtomon kívül, de az én nevem alatt... és közlik, csak a bütykölt változatot fogadják el. Ha. Majd három hónap múlva a szinopszisért megnyert pénzt kifizetik. Azért jó lenne, ha lenne belőle valami. A büszkeség már balitélet - ez rossz poén. de egy rossz esetre...miért ne

MÁRCIUS FRUZSI
Bertók Fruzsina Nánási Pál fotóján a Címlaplány döntőjében

Fruzsina unokahúgom a Címlaplány döntőjében. a legjobb 3 között, Sajnos nem ő nyer. Itt is csak az látszik, hogy a versenyzők statiszták, nem az ő szépségükön, vagy ügyességükön múlik a végeredmény. 

De László Zsolti volt a vezetőoperatőr és szünetben legalább jót beszélgetünk.

ÁPRILIS

Az Apu,  az örökmozgó, be van zárva a szobába. Betty a kutya nem érti, hogy a papa miért nem viszi ki naponta négyszer, ahogy eddig. Löködi és magyaráz neki, hogy jöjjön. 

ÁPRILIS KUTY

Bécsi Imre kiállítására mentem és jó volt, nagyon tetszik, hogy kitalált magának valami különlegeset ezzel a lyukkamerával. Otthonos volt.

A születésnapomra most nem jöttek a kölykök, hanem Bánszki Kristóf szervezésében és kiapadhatatlan energiáinak segítségével felmondták nekem a Szép Ilonka c, verset versszakonként... ez tulkép Kristóf ajándéka volt. :) és kösz

április kris
http://takacsvera.blogspot.hu/2013/04/szuletesnapi-ajandek.html

MÁJUS

Bábszínházak Találkozója Kecskeméten. Jó, azt csinálom, amihez értek. És még fizetnek is érte.

május

Persze közben köszvény / akárki akármit mond a fő oka az idegeskedés!/

Kutyás barátnő, akiről csak én hittem, hogy lesz nekem, de mégse.

Az Apunak vettünk egy járókeret, amit annyira utál, hogy inkább megtanul újra járni hogy eldobhassa. :) A kutya boldog, hogy legalább az udvarra már kijön vele.

MÁJUS HAJNAL

JÚNIUS

Igazából ekkor lett vége 7 évnyi lelkes ingyenmunkámnak, vagyis elhatároztam hogy nem csinálom így tovább a Gyermekszínházi Portált. Elindultam Herner Dánielhez,  hogy ezt megbeszéljem vele, kiderül már nem az aki, a szinhaz,hu -t felvásárolta a Libri Média. Elfelejtettek szólni. Teljes zűrzavar, a Libri dícsér és elismer és minden szépet elmond, CSAK nekik saját elképzelésük van... a Portál nem illeszkedik. Még szerencse, hogy már nem is akarom csinálni.

JÚNIUS ARLEK
Arlekin tánca animálódik még 2008 -ban

JÚLIUS

Érdi Tamás esküvője a Bazilikában. Tamás nagyszerű ember és művész, szerető párt talált magának. De az esküvőn való részvételem, vagy nem részvételem  ... hagyjuk is...  de a végén a szerződtetett stáb elszúrt videóját ki más hozná rendben, szerencsére montírozásban vitathatatlanul nagyon jó vagyok :) Különben meg érdekes munka lett.  és azt hiszem jól sikerült. Mindig élveztem hogy a képek sorrendjéből milyen sokféle jelentést ki lehet hozni. :)

JÚLIUS ESKÜVŐ

Közben: Szabó Balázs lemondja a Micót, vagyis pontosabban nem lehet egyeztetni. Hát ezt nagyon sajnálom. Viszont nagyon jó:  hasít a Szabó Balázs Bandája, rengeteg fellépésük van. Legyen is! Balázs rajongója vagyok.

AUGUSZTUS

Váratlan felkérés. Egy producer kér, hogy egy  elképzelésükhöz készítsek filmtervet, majd forgatókönyvet. Nagyon jó munka .. izgalmas, újszerű....színház, báb, zene,  amit csak akartok Szinopszis elfogadva!

Mesélőt kerestem a Micóhoz Balázs helyére. Az első számú jelöltem,  Bercsényi Péter lett a befutó. Örültem.  A MICO blogban a történet részletesen és képesen.

AUGUSZTUS MICÓ
Sárik Péter és Bercsényi Péter Micó és Rézcsőrű társaságában

SZEPTEMBER

Megint fogorvos.

Micó előadások. Jól sikerülnek.

JA és írtam egy regényt egy tinicsajokból álló gengszterbandáról. Tök jó. Szerintem. Lassan ki kell adnom a kezemből. Mert váltani kell.

SZEPTEMBER

OKTÓBER

A világ legrosszabb gyereke diafilmen. Meghívnak a bemutatóra, nagyon kedvesek a diafilmkiadónál  A filmet is levetítik. Nosztalgia a köbön. Robival és családjával nézzük. Én újravágnám, Robi repes. Joggal.

SZEPTEMBER RPBI

Nem vagyok irigy természetű, az irigységet felesleges időpazarlásnak tartom, de most egy premier buliba keveredtem és annyira irigyeltem azokat, akik az előadás csinálták, hogy haza kellett mennem. Mert nincs annál jobb, mint egy csapattal csinálni valami jót, próbáltam, tudom miről beszélek... és a fiókom csurig van mindenfélével.

NOVEMBER

GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI SZEMLE. a Marczibányi Téri Művelődési Központban Itt minden: Szemlézzünk együtt.

Miközben remekül összeállt a Micó,  Niki terhes lett, ami nagy öröm, de új lányt kell találni. Nehogy unatkozzunk. Az új lány válogatás remekül sikerült! Walla Fanni lett a befutó.

NOVEMBER FANNI
Walla Fanni mindenki kevére való :)

DECEMBER

A Portál hivatalosan is megszűnik.

Viszont jól haladok a második regénnyel, ez egy filmforgatáson játszódik, élvezetes megírni azokat, akik munkás életem szereplői voltak,  most más névvel adják a karakterüket a regény figuráihoz.

A debreceni szeminárium óravázlatát leadtam, Keményfi professzor úr elfogadta

Dec. 20.-án elkezdődik az m3 sugárzása. Kölyökidő részek innen onnan. ... megint csak nosztalgia, de jó azért.

A Tv2 Babavilág karácsonyi adásában a kölyökidősökkel közösen meglátogatjuk Nórit kisfia születése okán. Persze jó volt.

DECEMBER TV

A nyáron megírt új szinopszist a Filmalap visszavágja, nem a mű miatt, amit talán el sem olvastak, hanem valami ezeréves produceri tartozás miatt.. undok egy év

decmber sut

A karácsonyi napokat időjárás jelentés fotógalériával színesítettem Szép táj, kutyával, emberek nélkül. A Balaton 2013 évvégén. Galéria ITT

december duna

és az éves időjárás képekben ezúttal a Dunáról

A BLOGON EGY SZEBB VÁLTOZAT