Takács Vera

2011

 

JANUÁR

 

REMÉNYKEDÉSSEL INDUL AZ ÉV

- Süveges Gergőt m2 intendánsnak nevezik ki, ami azt jelenti, hogy lesz gyerekcsatorna. Hurrá! 
- Az Objektív Filmstúdió Az elvarázsolt egérkisasszonnyal pályázik az NKA- nál. 
- Hetente beszélek a rádió q -ban, színházi ajánlatokat mondok meg mindenfélét.
- A Parksarokban indul a színházi műsor.

 

FEBRUÁR

 

- Február 1.-én azonnali hatállyal megszüntetik az Objektív Filmstúdiót. Aznap délután felmentik Rózsa Jánost. A BálintÁgnesMűhely teljes pályázati anyaga ott lebeg a levegőben, ki tudja mi lesz? Senki. Azok sem, akik megszüntették a stúdiót. -
-  Árulom a Garabonc Kft.-t, de nem kell senkinek
- Ismerősök kérdezik, mi van az m2 -vel, adok -e be anyagokat? mondom nem, majd ha kérdeznek, válaszolok. Nem kérdeznek.
- Süveges a hónap közepén le is mond, mert a különben nagyon jó tervei miatt azt hiszem, kirúgják. Az m2 gyerekcsatornának annyi. Philip mindenek ura. 
- Megkeres László Zsolti, először Renczés Gabival majd nélküle és mindenféle terveket szövünk - azóta sem hallok róluk semmit, pedig volt köztük jó is.

 

MÁRCIUS

 

- Csinálom a Gyermekszínházi Portált rendületlenül. Pro bono. 
 - Szegő András interjú a kölyökidőkkel. Szegő rajongó voltam mindig, ennyi év után végre találkoztunk. Mindenesetre a kávéját én fizettem.
- Kaptam egy jó linket és letöltés virtuózzá váltam, aminek következtében a BBC MERLIN sorozatának minden eddigi részét letölthettem és rajongóvá lettem. Nagyon jó. A sorozat is, meg a rajongás is.

 

ÁPRILIS

 

- A határidőnapló majdnem üres
- A kölyökidősökre rájött a nosztalgia, eljöttek születésnapot köszönteni és dumáltunk, és nagyon jó volt.
- A tv-ben is szerepeltem Janikovszkyra emlékeztünk. Ez is jó volt. Otthonos

 

MÁJUS

 

- A Marczibányi téren Gyermekszínházi Szemle /mindent erről ITT/A díjkiosztáson váratlanul megkapom a FEHÉR HOLLÓ díjat - igazán jól esett. - - Megjelent a Szegő féle Kölyökidő cikk . Háááát - ITT a véleményem
- A Parksarok Színházban nagy bukás a barátok meghívása. Dől a gagyi
- 1.-én feltettem Jakó Máté 1995 -ben készült videóját Az ideális nő címmel a You tubera. a hónap végére meghaladtuk a százezres megtekintést! ITT
- Minden előzetes értesítés nélkül KREMSIER EDIT nekiütközik egy kamionnak Szepezd felé menet és meghal. Minden este megbeszéltük a napot...

KREMSIER EDIT SAMUVAL

 

JÚNIUS

 

- Rieger Johanna beprotezsált, így behívtak az MTVA -ba. Fél óráig a gyerekszínházakról lelkesedem. 
- A Vojtina Bábszínház Debrecenben Kemény Henrik napot tart, leutazom. Megérte. A Kemény - Korngut Alapítvány Debrecenbe került, Láposi Terka gondoskodik a tárgyi és szellemi emlékekről és szerencsére Henikéről is. Legalább értő kézben van az egész

 

JÚLIUS

 

- Johannával és K. Halász Judittal elkezdünk dolgozni az első, m2 -n jelentkező egész napos élő adás forgatókönyvén. Gyerek színházi tematikus nap lesz. Tanácsadó leszek a műsorban. Hát ez a jó.
- Klausz Melinda szerepelt a Kölyökidőben és most veszprémi egyetemi programszervezőként meghív egy beszélgetésre az UtcaZene fesztiválra. Hiába volt Süsü és "kéneegy csaj", a kutyát sem érdekeltem ITT még erről a hétvégéről.
- Bánszki Kristóffal komoly dramaturgiai tanácsot tartunk. Egy új tinisorozatot kezd írni, még érettségizni is idén fog, de már a Klipperek idején is irt szorgalomból folytatásokat. Teljesen hibátlanokat. Ettől néha abbahagyom az írást, néha meg juszt is elkezdem. Most épp abbahagytam :(

 

AUGUSZTUS

 

- K. Halász Judit a Csudaszombatba 1 szitkom sorozatot tervez, nagy elszántsággal. Közös megbeszélést tartunk, videó konferenciával, nagy felhajtás, mindenki lelkes, havonta 6 rész - ez a terv! Hamar kútba esik, jelenleg a televízió nem alkalmas erre, meg ennyi idő alatt nem is lehet.
- Gáspár Sári beprotezsál egy ROZSDALOVAG c. projektbe /utálom, ezt a szót és mégsem találok most jobbat erre. / JÓ.
- Levelet ír Keményfi Robi /még a kölyökidős időben volt aktív előadónk,/ a debreceni egyetem néprajz professzora/ olvas engem a blogon és szeretné, ha írnék neki a folyóiratába .. meglepődök és bambulok. Hát ez nagyon jó, de még nem fogtam fel

 

SZEPTEMBER

 

- Gőzerővel CSUDASZOMBAT . Valami közvetítő szerepbe kerülök az MTVA és az MTV Zrt között, de kihátrálok. Alap felépítményi hiba van, nincs benne keresnivalóm.
- Néhány barátom szerint az egészben nem lenne keresnivalóm. Már nem mondok ajánlatokat a rádióQ -ban. Sajnálom. 
- Lemegy az első adás, megírom a véleményem, csomagolás nélkül. 
- Ami felhőtlen, az Szabó Balázs műsorvezetése. Erre az ötletemre büszke vagyok.
- Elkezdődik a BBC -ben a MERLIN negyedik évada, és a szombat esti vetítés vége után 1 órával már láthatom. Rajongó társak segítségével. Éljen az internet!

 

OKTÓBER

 

- Az ehavi Csudaszombatba forgatok a szinhaz.tv. -vel. Tanulni akartam a fiataloktól. Nem értek rám.
- Kolibri születésnap a Bajor Gizi múzeumban. Jó fotókat sikerül
- Kremsier után rámmaradt a Filmművészek Szövetségének Gyermekszakosztálya. Összehívom az érdekelteket és Görög Athénát kérem, hogy ismertesse mi is van. Így lett. Egyesek szerint hasznos és jó volt, egyesek szerint szánalmas. Ők a videó jegyzőkönyvet látták, mert már eleve nem jöttek el.

 

NOVEMBER

 

- Összeomlik a számítógépem. Elvonási tüneteim vannak. 
- Felbukkannak a múlt kedves emberei. 
- Zsurzs Kati meghívására lemegyek Székesfehérvárra megnézni a Rózsátnevető királykisasszonyt.  Nagyon jó volt, csak nagyon fáj a lábam.
-   Boldogságos meghívások, ahova nem mentem el: Kertész Zsuzsa meghív Andor meglepetésbulijára. 40 éves a drágám. A producer meghív Bergendy Peti új, nagyon jó filmjének baráti vetítésére. Jól esett. 
- Feléledek és leadom Keményfi Robinak az anyagot: skicccek az ötvenes, hatvanas évekből.
- Rózsa Jánossal elmegyünk Athénához a Bálint Ágnes Műhely jövőjéről beszélgetni. Majd meglátjuk mi lesz.
- Ronda hónap a november. Skorpió. Meghal Klema, meghal Csernóczky és a hónap végén elmegy Kemény Henike is.

 

DECEMBER

 

- ROZSDALOVAG workshoppal kezdődik Sikerélmény. Szerették, amit csináltam. Drámás foglalkozás tanitó néniknek. Jó volt. Tudnám én ezt.
- Yannicknak eszébe jut, hogy hiányzik a bandája és Kölyökbulit szervez. Nagyon jól sikerül.
- Apu - aki 93. évében van és nagyon fürge és szeret vásárolni járni és megnevettetni a boltos lányokat, most elesett. Vidáman viseli és nagy baj nem történt, de ....
- Kemény Henrikre emlékezünk az Éjjeli őrjárat tv műsorban.
- Az évvége ideges. Otthon vagyok sokat, hogy segítsek.
- Elfogyott a tévés munka - a jövőről semmi.
- Közben a politikai helyzet is fokozódik. Bizony szint kell vallani és az nem mindig előnyös.
- És még a Merlinnek is vége van :(