BÁLINT ÁGNES MŰHELY

BALINTÁGNESMŰHELY BLOG

CIKK AZ INDEXEN
CIKK A NÉPSZABADSÁGBAN
MEGALAKULT
MŰVÉSZETI TANÁCS

Bálint Ágnes Műhely
művészeti tanácsa 
Ascher Tamás    Szabó István   Vekerdy Tamás
Novák János    Rózsa János   Takács Vera
Novák Péter    Vészits Andrea  Tóth Kriszta
Mikulás Ferenc  Angelusz Iván   Kremsier Edit


FILMNOVELLA PÁLYÁZAT


Napló
avagy a BálintÁgnesMűhely rövid tündöklésének és hamari bukásának története
ITT olvasható

BALINTÁGNESMŰHELY BLOG

a képek 2010 decemberében készültek

RÓZSA JÁNOS


VÉSZICS ANDREA


ANGELUSZ IVÁN


KREMSIER EDIT


VEKERDY TAMÁS


MIKULÁS FERENC


NOVÁK JÁNOS


SZABÓ IVÁN - BENEDEK ÁGOTA


DÓKA PÉTER


JOKHEL ÁRPÁD

 
TAKÁCS VERA


ÉS KÉP A STÚDIÓ ABLAKÁBÓL

MEGALAKULT
a
 
BÁLINT ÁGNES MŰHELY 
 

Magyarországon az utóbbi 10 évben nem készült gyerekfilm s a televíziók palettájáról is kikopott a gyerekeknek szánt fikció, így a ma felnövő nemzedék amerikai, japán és konzerv kultúrán nő fel, saját világukkal, önmaguk történeteivel nem találkoznak. Igen, tudjuk, de nem tettünk ellene semmit. Bálint Ágnes pár kollegájával közösen annak idején a semmiből teremtette meg a gyerek-televíziót. Most a gyerekfilm feltámasztására egy nevével fémjelzett Műhely alakult az Objektív Filmstúdió keretei között, hogy összegyűjtse és munkára serkentse azokat az írókat, rendezőket, akik velünk együtt fontosnak tartják, hogy készüljenek a családok, a gyerekek számára magyar játékfilmek, tv játékok, sorozatok. 

Mivel mindent az alapoktól kell újraépíteni, elsőként színvonalasan kimunkált forgatókönyveket kell összegyűjteni, hogy ezek alapján elindulhasson a gyártási folyamat. Első lépésként a Bálint Ágnes Műhely filmnovella pályázatot ír ki, ahol ma játszódó, film és tv játék, sorozat vagy animációs film alapjául szolgáló témákat kér. Az elkészült novellákat a Művészeti Tanács értékeli s nyomtatott formában is megjelentjük. Az elkészült forgatókönyveket gyártó cégek, televíziók számára is elérhetővé tesszük. 

Elsődleges célunk a mostohán kezelt legkisebbeknek, most már mondhatjuk: generációknak a kultúra iránti igényét felkelteni és színvonalas, igényes filmeket kínálni nekik. Óriási a társadalmi igény erre, hát szolgáljuk ki. Ezért jött létre a Bálint Ágnes Műhely és kezdi el munkáját egy a családok számra készülő filmek alapjául szolgáló novella pályázat kiírásával. 

Budapest, 2010. május 35. 

A Kultúrház c. MTV műsor 2010. augusztus 29.-i adásában Rieger Johanna a gyerekfilmekről készített riport montázst.
Megszólalnak: Kőrösi Zoltán, Takács Vera, Vészits Andrea, Pálfi György és Lackfi János